top of page

FØRSTE MISSION FULDFØRT: VI HAR FÅET LEJLIGHED I HO CHI MINH CITY








Det har været lidt af et projekt, men nu er det endelig, efter ni dage i Ho Chi Minh, lykkedes os at finde et dejligt sted at bo. I går underskrev vi kontrakten, og den 17 marts overtager vi vores første vietnamesiske hjem. – det krævede bare lige, at vi lagde 11 millioner i depositum 😉 (1 million dong er ca. 300 kr.)

Det har været både hamrende sjovt og super frustrerende, sådan at være på lejlighedsjagt i en by man ikke kender, og hvor stilen og levestandarden er en helt anden, end den vi kender hjemmefra. Da vi startede vores mission kendte vi hverken til de forskellige områder, prisniveauet, standarderne eller mulighederne. Det har været sjovt at besøge så mange forskellige vietnamesiske hjem, men det har også været udfordrende. Vi har bl.a. besøgt lejligheder uden vinduer, lejligheder hvor der endnu ikke engang var sat et køkken op, lejligheder hvor der lugtede så grimt, at man ikke kunne trække vejret og lejligheder, der var så gamle, at man kunne frygte, at det hele faldt fra hinanden lige om lidt.

I vores jagt har vi derfor også haft rigtig mange overvejelser, og vi har både tænkt over, om vi skulle til at gå lidt mere på kompromis, med det vi kender hjemmefra, eller om vi skulle hæve vores budget. Lige nu har vi ikke nogen reel indtægt, så derfor skal man selvfølgelig tænke lidt mere over de penge man bruger.

På et tidspunkt overvejede vi denne ‘serviced apartment’ hvor køkken, seng og stue er i ét rum. Vi synes, at stilen var god, bygningen var ny, og der duftede rent, men alligevel måtte vi nok sande, at sådan en etværelses nok ville give os kuk her i en storby, hvor hjemmet for os bliver et helle fra al larmen, motorcyklerne og varmen.





» På et tidspunkt overvejede vi denne serviced apartment hvor køkken seng og stue er i ét rum.











For et par dage siden gjorde vi så op med os selv, at det var pengene værd at smide lidt mere i puljen for så at få noget rigtig dejligt. Desværre skulle det vises sig ikke at gøre søgningen på den rigtige lejlighed voldsomt meget nemmere. De fleste fede lejligheder, lejes nemlig kun ud på årsbasis, og de kan ikke brydes. Vi var kun interesseret i at leje nogle måneder eller måske et halvt år, fordi vi så regner med at skulle ud og opleve andre dele af Vietnam.

Til sidst var vi så heldige at finde en lejlighed i det kompleks der hedder Masteri, hvor vi allerhelst ville bo. Det er super centralt, men alligevel sin egen lille oase. Vi kommer til at bo med adgang til pool, fitness og BBQ,. smukke grønne områder og med ét minuts gang til et stort shopping mall hvor vi kan handle.

Jeg fik desværre ikke taget så mange billeder, men måske så I med på snappen i går, da vi var af sted for at skrive kontrakten under? Ellers må I vente til vi flytter ind, så laver jeg en roomtour 😉

// Josephine

Følg min blog på Facebook her Bloglovin he r Instagram her Snapchat: Jhelbrandt

Comments


bottom of page