top of page

SUND TORSDAG: THAI SUPPE MED NUDLER, TORSK OG REJER


..Om vinteren er salat bare ikke hit. I hvertfald ikke hos mig. Når vejret er mørkt, koldt og vådt så er det ikke sprøde salatblade der kalder aller mest på mit madhjerte. Tvært i mod får jeg altid mega lyst til massagne, koteletter i fad og spicy thaimad.

I den her uge har jeg lavet en lækker nudelsuppe med rød karry og chili. Er du ikke til stærk mad så dropper du bare chilien, uanset hvad smager den her thai suppe himmelsk, og så er den super nem at lave.

Det skal du bruge til 2 personer: 1 dåse light kokosmælk 1 grøntsagsboullionterning Ca. 25 gram nudler 250 g torskefillet 100 g rejer 6 champingon 1 rød pepper 1 lille dåse vand kastanjer 1 lille dåse bambusskud 1/2 squash 1 stort løg 1 fed hvidløg 3 spsk rød karrypaste Chiliflager efter smag 1/2 bund forårsløg 4 spk. olivenolie Salt

Sådan gør du: Du starter med at skære alle grøntsagerne op. Når alle grøntsagerne er klar, tænder du for varmen under din wok eller gryde. Start med at kom 2 spsk. olivenolie i gryden. Herefter streger du din torsk sammen med lidt salt. Når torsken er færdig, tager du fisken op ad gryden og steger rejerne. Når rejerne er færdige tager du også dem op.

Nu sætter du en elkedel over med vand, og kommer nudlerne op i en skål. Når vandet har kogt, hælder du lidt op i et vandglas og resten hælder du udover nudlerne og lader det stå. I det lille glas kommer du din grøntsagsboullionterning og opløser den med en gaffel.

Nu er det grøntsagernes tur. Du kommer 2 spsk olivenolie i gryden. Start med at stege dine løg, de skal have længst tid. Efter ca. 1 minut tilsætter du squash – og når der igen er gået 1 minus hælder du lidt af dit boullionvand udover grøntsagerne, og lader det simre i 1 minut. Herefter kommer du din kokosmælk i gryden.

Når kokosmælken er varm kommer du vandkatastanjerne, bambusskud, peberfrugt og champingnon i gryden. Tilsæt rød karrypaste, chili og pres hvidløget i. Smag til undervejs så suppen får en smag du kan lide, og ikke bliver for stærk. Tilsæt evt. lidt mere boullionvand.

Når du er glad for smagen, kommer du din torsk og rejer i gryden igen. Torsken vil hurtigt flade fra hinanden, men det er meningen. Hvis dine nudler har stået længe nok i varmt vand, er de nu blevet bløde. Hæld vandet fra og kom nudlerne i suppen. Nu er du klar til servering!

Kom suppen op i en skål, og klip derefter frisk forårsløg udover retten. Nemt, sundt og lækkert! Rigtig god Sund Torsdag

:-)

// Josephine

コメント


bottom of page